Projekční služby v oblasti nerezových sítí a membrán | Carl Stahl Architektura

Služby pro Váš projekt

Náš tým pro podporu toho Vašeho

Společnost Carl Stahl se podílí na významných projektech v oblasti architektury po celém světě. S mnohaletými zkušenostmi a vysokou úrovní odbornosti nabízíme komplexní služby od plánování a projektového řízení až po montáž a uvedení do provozu.

Naší hlavní doménou je podpora architektů, projektantů a stavitelů při projektování konstrukcí z nerezových lan a sítí a membránových konstrukcí. V úvodní fázi pomáháme skicovat a digitálně vizualizovat zajímavé nápady a vytvářet architektonické studie. Následuje statická analýza se zohledněním veškerých zatížení dle platné legislativy (v příslušné zemi) a zpracování jednotlivých fází dokumentace dle požadavku klienta (dokumentace pro stavební povolení, prováděcí dokumentace, výrobní dokumentace včetně tvorby střižných plánů nerezových sítí pro výrobu, dokumentace skutečného provedení stavby).   

Projekční oddělení

Carl Stahl

Konzultace

Hledáme s architekty a projektanty vhodná řešení na míru včetně detailů od samého začátku projektu. Posloucháme Vaše představy, přání a požadavky, diskutujeme, skicujeme, vytváříme 3D modely. Hledáme neotřelá individuální řešení pro Vaše projekty. Naším cílem je minimalizace změn v dalších fázích projektu, proto se na nás neváhejte obrátit již v koncepční fázi a náš tým architektů, statiků, projektantů a konstruktérů Vám rád nabídne řešení. 

Nabízíme také obecné poradenství a konzultace v oblasti membránových a síťových konstrukcí, kdy pomůžeme architektům a projektantům nahlédnout hlouběji do navrhování organických tvarů těchto staveb.  

Studie

Pro naše klienty, kterými jsou architekti, developeři, velké stavební firmy i individuální zákazníci, vytváříme studie na základě jejich požadavků. Dbáme na osobní přístup a návrh vždy tvoříme s ohledem na místní podmínky, včetně větrných a klimatických faktorů, charakteru okolní zástavby, geologických poměrů a kotevních možností, s velkým důrazem na estetickou a architektonickou hodnotu. 

V rámci studie nabízíme kromě skic, konzultací a samotné studie ve formě půdorysů, pohledů, řezů a perspektiv také vizualizaci Vašeho návrhu. Ve vhodném software umíme vytvořit fotorealistické vizualizace a také video, které Vás přenese rovnou do hotového návrhu. Získáte tak nezkreslenou představu o budoucím vzhledu Vašeho projektu. 

Pomocí speciálního form-findingového software dokážeme s vysokou přesností namodelovat výsledný tvar membrány i sítě. 

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Statická analýza

Spolehněte se na náš tým statiků, kteří Vám dodají špičková řešení, podpořená jejich rozsáhlými zkušenostmi s českými, ale také zahraničními projekty. Jsme schopní zpracovávat projekty i dle zahraničních norem v anglickém i německém jazyce, případně i dalším dle požadavků zákazníka. 

Umíme navrhovat a staticky posuzovat celé konstrukce, ale také detaily kotvení a přípojů. Počítáme se vzájemným spolupůsobením nerezových sítí a ocelové konstrukce, a tak jsme schopni navrhovat subtilní prvky i na velké rozpony. Statické modelování ocelové konstrukce spolu s membránami a nerezovými sítěmi přináší několik výhod: redukce vnitřních sil v konstrukci, možnost použití menších průřezů nosných prvků a vytváření lehkých, ekologicky šetrných konstrukcí se sníženými emisemi plynů. Snížení hmotnosti těchto konstrukcí také výrazně snižuje stavební náklady.

Naše sada nástrojů obsahuje řadu programů, včetně Dlubal RFEM 5 a 6, Technet Easy 2023 a IDEA StatiCa. Tyto nástroje nám umožňují trvale dosahovat výjimečných výsledků. 

Výrobní a prováděcí dokumentace

Můžete se na nás obrátit v různých výkonových fázích projektu. Pomůžeme se zpracováním projektu pro stavební povolení, pro provádění stavby či se zpracováním výrobní dokumentace. V rámci těchto výkonových fází pro Vás zpracujeme náležitou dokumentaci dle příslušných norem a vyhlášek. Pro klienty dokážeme zpracovat či nabídnout kontakty na zpracovatele dokumentace ZTI, požárně bezpečnostního i elektrotechnického řešení 

Optimálně vyřešíme každý detail a na základě námi vytvořené výrobní dokumentace dokážeme zajistit výrobu atypických ocelových i nerezových komponentů. Vytváříme střihové plány nerezových sítí i membrán pro výrobu, a tak zaručíme přesnost i kvalitu dodaných materiálů.

Previous slide
Next slide

Rozpočtování stavby a oceněný soupis prací pro výběrová řízení

Na základě vytvořené prováděcí dokumentace dokážeme vytvořit oceněný soupis prací pro zadání do výběrového řízení. Soupis prací jsme schopni rozpoložkovat a použít standardní URS položky z rozpočtového software Kros 4.

Naše komponenty se nacházejí v této cenové soustavě a je možné je použít v cenové soustavě URS.

Výroba na míru

Díky vlastní výrobě všech nerezových komponentů našeho systému dodáváme velmi rychle a s pověstnou německou precizností. Jednotlivé části nerezové sítě jsou zpracovány na míru přesně dle koncepce projektu tak, aby byl výsledek dokonalý v každém detailu. Naše výrobní závody v Evropě a USA splňují nejvyšší standardy kvality. 

Nerezové sítě X-TEND® mají jako jediné na trhu Evropské technické schválení ETA-22/0257, jsou tak schválenou ochranou proti pádu pro vertikální i horizontální použití.  

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Montáž (a) (nebo) autorský dozor

Rychlou a bezproblémovou instalaci zajišťuje náš zkušený montážní tým, který patří ke špičce v rámci celého mezinárodního koncernu Carl Stahl. Naši projektoví manažeři plánují, dohlížejí na všechny kroky instalace a dbají na to, aby byly dokončeny včas a v perfektní kvalitě. 

Díky autorskému dozoru Vám dokážeme zajistit minimalizaci komplikací během výstavby a garantujeme soulad prováděné stavby se schválenou projektovou dokumentací v průběhu výstavby 

Inspekční prohlídky a servis

Nabízíme provedení inspekční prohlídky membrán, nerezových lan a komponentů, na jejímž základě zhodnotíme stav membrány, neporušenost svarů a povrchů, předpětí membrány a také neporušenost spojů – šroubů, komponentů a lišt. 

Dle vyhodnocení stavu provedeme návrh vhodné údržby, opravy a čištění. I v případě vandalismu jsme schopni membránu opravit a zachovat veškeré její funkční vlastnosti. 

Čistění je vždy odborně provedeno dle pokynů výrobce materiálu, a to tlakovou vodou a nanesením speciálního přípravku – detergentu, který vytvoří konzervační vrstvu vnějšího povrchu jako dodatečnou ochranu před špiněním a UV zářením pro delší životnost materiálu.  

Previous slide
Next slide

SJEDNEJTE SI SCHŮZKU

Rádi Vám osobně představíme naši práci a program podpory partnerů. Pomůžeme Vám zorientovat se v úžasných možnostech práce s nerezovými lany a sítěmi nebo membránami a v našich odborných službách.

Připravili jsme pro Vás profesionálně zpracovanou sadu dokumentů pro podporu Vašich projektů.
CAD data, certifikáty k produktům, katalogy, brožury s inspiracemi pro všechny aplikace a další soubory, vše na jednom místě.