Ozelenění polyfunkčního domu Zenklova | Carl Stahl Architektura

Zabezpečení, ozelenění

Nová Vajnorská – atraktivní bydlení na městském bulváru s vlastním zeleným vnitroblokem

Hledáte-li v Bratislavě bulvár s velkoměstským charakterem, bude jím bezesporu Vajnorská ulice, která nabízí atraktivní bydlení v živé, dynamické a rozvíjející se lokalitě hlavního města. Projekt bytového domu Nová Vajnorská, se svou ikonickou architekturou z dílny renomovaného ateliéru Compass, nabízí moderní bydlení, garážová stání i vlastní zelený vnitroblok.

Nerezová síť X-TEND jako multifunkční prvek pro zabezpečení a ozelenění objektu

Bytový dům disponuje vlastní parkovací kapacitou v podobě podzemní garáže, jejíž vjezd navazuje na soukromý zelený vnitroblok objektu. Tento prostor bylo potřeba zabezpečit proti pádu, aniž by došlo k ovlivnění vizuální stránky stavby. Společnost Carl Stahl projektu přinesla nadstandardní multifunkční řešení. Existující konstrukce a stavební otvory objektu vyplnila na míru vyrobenou nerezovou sítí X-TEND, které jako jediná na trhu disponuje certifikátem ETA a je schválena jako bariéra proti pádu pro vertikální i horizontální použití.

Díky profesionální montáži byla realizace rychlá a provedení je vizuálně bezchybné. Nerezová síť je atraktivní, vzdušnou a především subtilní bariérou, která příjemně doplňuje moderní stavební materiály. Díky jakostní oceli, je tento materiál vysoce odolný a stálý a nevyžaduje žádnou údržbu.

Nerezová síť X-TEND může současně plnit funkci odolné treláže pro popínavé rostliny a vnáší tak do projektu Vajnorská další přidanou hodnotu. Určená část stavby potupně poroste zelení a vytvoří tak dokonalou zelenou stěnu přilehlému soukromému zelenému vnitrobloku objektu.  

PROJEKT:BD Nová Vajnorská, Bratislava, Slovensko
APLIKACE:Zabezpečení, ozelenění
PRODUKT:X-TEND® 110 m² ◊ 100 mm, Ø 1,5 mm
AUTOR:Compass architekti
FOTO:Archiv Carl Stahl
PROJEKT:BD Nová Vajnorská, Bratislava, Slovensko
APLIKACE:Zabezpečení, ozelenění
PRODUKT:X-TEND® 110 m² ◊ 100 mm, Ø 1,5 mm
AUTOR:Compass architekti
FOTO:Archiv Carl Stahl

FOTOGALERIE